fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeIme investitora nakon završetka razgovora

Ime investitora nakon završetka razgovora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za sada se ne može saopštiti ime investitora sa Bliskog istoka koji je zainteresovan da uloži 300 miliona EUR u crnogorske turističke kapacitete dok se ne završe kompletni razgovori, saopšteno je nezvanično Vijestima u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Ministri finansija i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović su saopštili nakon nedavno završenog Montenegro biznis foruma u Dubaiju da imaju najavu investitora koji bi uložio 300 miliona EUR u turističke kapacitete u Crnoj Gori.

”To je jedna od najava investitora, sa kojim se razgovaralo prilikom zvanične posjete crnogorske delegacije Dubaiju. Ukazano je da postoje najave o ulaganju od 300 miliona EUR u turističke kapacitete. U ovoj fazi razgovora je toliko bilo moguće saopštiti, te je javnost i obaviještena o namjeri jednog od potencijalnih investitora”, kazali su iz Ministarstva finansija.

Riječ je o, kako su dodali, jednoj od najbogatijih porodica sa Bliskog istoka, a kada se završe kompletni razgovori o svim detaljima je planirano da javnost bude obaviještena.

Iz tog resora su rekli da ovo nije jedina najava ulaganja, te da investitori čekaju i oprezni su zbog političke nestabilnosti u Crnoj Gori i najave o formiranju nove (manjinske) Vlade.

”Ministri su na ovom biznis forumu u Dubaiju, na najbolji način predstavljali državu Crnu Goru i predočili investitorima razloge zbog kojih treba da ulažu u Crnu Goru, ukazujući i da program reformi Evropa sad daje ogromne mogućnosti po pitanju poreza na lični dohodak i troškova poslodavaca”, kazali su u Ministarstv u finansija.

Oni su rekli da je saopšteno i da je razmjena iskustava i mogućih prilika veoma dobra i intenzivna i da se smatra da će rezultirati većim prisustvom UAE u Crnoj Gori na obostrano zadovoljstvo, jer ima interesovanja za ulaganja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije