fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIdentifikovali potrebu za izmjenom 85 zakona

Identifikovali potrebu za izmjenom 85 zakona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo javne uprave je identifikovalo potrebu za izmjenom 85 zakona, na način što se u zakonima prepoznaje konkretna nadležnost inspektora koji obavljaju inspekcijski nadzor u toj oblasti, saopšteno je na okruglom stolu koji je organizovao taj Vladin resor.

Ministarstvo javne uprave je formiralo Radno tijelo koje je pripremilo Predlog izmjena i dopuna zakona kojima su propisne odredbe o inspekcijskom nadzoru.

„U postupku pripreme zakonskog teksta, sagledane su odredbe 175 zakona, koje su u skladu sa zaključkom Vlade dostavila resorna ministarstva. Nakon analize ovih propisa, identifikovana je potreba za izmjenom 85 zakona, na način što se u zakonima prepoznaje konkretna nadležnost inspektora koji obavljaju inspekcijski nadzor u toj oblasti“, navodi se u saopštenju.

Izmjenom tih zakona se, kako se dodaje, stvara mogućnost da se implementira model inspekcijskog nadzora čiji je cilj ojačati povezanost između ministarstava i inspekcija, kao i povezanost između kreiranja politike i zakonodavstva u određenoj oblasti i izvršavanje zakona.

Okrugli sto koji je održan jedan je u nizu pokazatelja otvorenosti Ministarstva javne uprave da, i kada nema zakonsku obavezu za sprovođenje javne rasprave jer se radi o zakonu kojim se bitno drukčije ne uređuje neko pitanje, uključi javnost u svoj rad.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...