fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIbrahimović: Važna podrška EBRD u realizaciji ostalih dionica auto-puta

Ibrahimović: Važna podrška EBRD u realizaciji ostalih dionica auto-puta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podrška Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u procesu nastavka realizacije aktivnosti kojima se stvaraju pretpostavke za izgradnju sljedećih dionica auto-puta izuzetno je važna, ocijenio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

„Svjesni značaja koji auto-put Bar-Boljare ima za Crnu Goru, ne samo na nacionalnom nivou već i u širem strateškom smislu, izuzetno nam je važna podrška EBRD u samom procesu nastavka realizacije aktivnosti kojima stvaramo pretpostavke za izgradnju sljedećih dionica“, rekao je Ibrahimović na sastanku sa šefom kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Remonom Zakariom.

Njihov sastanak bio je prilika da se osvrnu na zajedničke projekte čija je realizacija u toku, kao i na mogućnosti kreiranja novih predloga za saradnju u narednom periodu, budući da je EBRD godinama partner Crnoj Gori u realizaciji projekata iz domena sobraćajne infrastrukture.

Iz Ministarstva je saopšteno da su na sastanku analizirani projekata koji se uz podršku EBRD realizuju u oblasti saobraćaja i to u dijelu modernizacije i rekonstrukcije putne i željezničke infrastrukture na nacionalnom nivou.

Ibrahimović je, kako su dodali, iskoristio današnji susret kako bi otvorio temu o mogućnostima dalje podrške EBRD razvoju projekata u saradnji sa lokalnim samoupravama.

U tom smislu, on se zahvalio na dosadašnjem partnerskom odnosu EBRD-a, uz očekivanja da će lokalne samouprave prepoznati projekte od značaja koji mogu biti realizovani u saradnji sa stručnjacima i uz podršku ove renomirane međunardne finansijske institucije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije