fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIBM-u oduzimaju dozvolu za rad

IBM-u oduzimaju dozvolu za rad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet Centralne banke (CBCG) donio je danas rješenja o oduzimanju dozvole za rad Invest banci Montenegro (IBM) i otvaranju stečajnog postupka nad njom.

Iz CBCG je saopšteno da su ta rješenja donijeta u skladu sa zakonima o bankama i o stečaju i likvidaciji banaka, na sjednici na kojoj su razmatrani izvještaji o finansijskom stanju i uslovima poslovanja Atlas i IBM banke, u koje je 7. decembra uvedena privremena uprava.

Rješenje o oduzimanju dozvole za rad donijeto je na osnovu predloga privremenog upravnika IBM, koji je utvrdio da je njeno finansijsko stanje negativno, koeficijent solventnosti ispod četvrtine propisanog nivoa, a obaveze veće od imovine.

Privremeni upravnik je, kako je objašnjeno iz CBCG, zbog toga predložio oduzimanje dozvole za rad.

Iz CBCG su dodali da je privremeni upravnik Atlas banke predložio da se obavi njena dokapitalizacija.

“Pruvremeni upravnik je, sagledavajući stanje u Atlas banci i uzimajući u obzir njen rizični profil nakon utvrđenih gubitaka i pripremljenog bilansa stanja, utvrdio da bi nastavak poslovanja bio moguć uz dokapitalizaciju, koju je predložio”, navodi se u saopštenju.

Privremeni upravnici Atlas i IBM banke su planove aktivnosti sa predlozima za rješavanje stanja u njima dostavili uz izvještaje o finansijskom stanju i uslovima poslovanja.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...