fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHotelu Royal Garden zlatne medalje za kvalitet i uređenje

Hotelu Royal Garden zlatne medalje za kvalitet i uređenje

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Hotel Royal Garden, vlasništvo porodice Rajka Đurića iz naselja Mokra Njiva iz Nikšića, dobitnik je više diploma i zlatnih medalja za vrhunski kvalitet i hortikulturno uređenje na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Riječ je o nedavno izgrađenom hotelu sa sedam soba i apartmana, od kojih je jedan opremljen u starom crnogorskom stilu i lijepo uređenim okolnim prostorom i sadržajima, čija je ukupna vrijednost investicije oko 850 hiljada EUR, od kojih je 450 hiljada obezbijeđeno iz sredstava Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Diplome i velike zlatne medalje, kako je kazao Đurić, dodijeljene su Royal Gardenu za vrhunski kvalitet hotela, sale za vjenčanje i hortikulturno uređenje.

Na Međunarodnom sajmu u Novom Sadu ocjenjivao se kvalitet usluga, objekata, organizacija i institucija u turizmu.

”Royal Garden je nov u turističkoj ponudi Nikšića i Crne Gore i svoju priču počeo je prije pet mjeseci, a o do sada urađenom najbolje svjedoče dobijene nagrade”, rekao je Đurić prilikom promocije hotela i osvojenih nagrada i dodao da planiraju proširenje kapaciteta.

Prema njegovim riječima, dobijena priznanja su pokazatelj uspjeha ne samo njihove porodične firme, već i turističkih potencijala Nikšića, koji je od nekadašnjeg prolaznog centra postao destinacija u koji turisti dolaze.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, podsjetio je na nekadašnje veoma loše stanje kada je u pitanju turistička ponuda grada.

„Sada je slika znatno izmijenjena i pokrenut je rad u hotelu Onogošt i nekadašnjem Sindčelu, motel Trebjesa je sada hotel, izgrađen je Royal Garden, hotel Bijelića, niz manjih apartmana i objekata, a sve više turista dolazi i boravi u Nikšiću“, rekao je Grbović.

On je ocijenio da će reprezentativni objekat hotela Royal Garden biti model i drugima kako treba raditi na unaprjeđenju turizma.

Predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ljiljana Čukić, ocijenila je da Royal Garden pruža mogućnost da se i Nikšić bolje pozicionira na turističkoj mapi, a taj objekat nudi mogućnosti i za razvoj kongresnog turizma.

„Nikšić je postao prepoznatljiv po brojnim festivalima i manifestacijama, kao i ponudi u zimskoj sezoni, a ima veliku šansu da bude ne samo spoj mora i planina, nego i da ima svoj kvalitetan turistički proizvod“, rekla je Čukić.

Predstavnik IRF-a, Đuro Kažić, ocijenio je da su dobijene nagrade pokazatelj opravdanosti te investicije.

„IRF je imao sluha za finansiranje ovog start up projekta i nastaviće podršku sličnih biznis ideja i planova“, rekao je Kažić.

Prema njegovim riječima, kroz realizaciju tog projekta, Nikšić je dobio ugostiteljski objekat koji zavređuje pažnju, u kojem je zaposleno 11 osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Inženjer pejzažne arhitekture, Biljana Đurić, govoreći o dobijenoj medalji za hortikulturlno uređenje prostora oko hotela, kazala je da im je bio cilj, s obzirom da su imali veliki plac, da moderne trenodve presele u svoje dvorište i da to ima neki sklad.

„Potrudili smo se da uredimo eksterijer kako treba, a uvijek pokušavamo da dodamo neki novi sadržaj“, zaključila je Đurić.

Najčitanije