fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu

Glavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uloga Glavnog grada u podršci razvoju start up ekosistema i tehnoloških inovacija je, kako je saopšteno, ključna za stvaranje povoljnog okruženja za razvoj novih preduzeća i tehnoloških ideja.

Sekretar za preduzetništvo i investicije Glavnog grada, Šućo Orahovac, kazao je da je njihov cilj da otkriju kako mogu iskoristiti tehnološke inovacije i preduzetnički duh kako bi stvorili održive poslovne modele koji će donijeti korist ne samo domaćim kompanijama, već i širem društvu.

Orahovac je otvorio panel diskusiju pod nazivom Budućnost start up preduzetništva i visokih tehnologija, koju je u srijedu u Multimedijalnoj sali Skupštine Glavnog grada organizovao Sekretarijat za preduzetništvo i investicije.

Panel je, kako je saopšteno, bio izuzetna prilika da se zajednički istraže najnoviji trendovi u svijetu start up-ova i visokih tehnologija, kao i da se učesnici upoznaju sa inovativnim idejama koje oblikuju budućnost poslovanja.

“Takođe, svi prisutni bili su u prilici da dublje zarone u sektor inovacija, razmotre njihov uticaj na naše poslovno okruženje, te razmjene ideje koje će oblikovati budućnost poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Na panelu je bilo riječi o ulozi nauke i istraživanja u podršci tehnološkom napretku, unapređenju saradnje između akademske zajednice i preduzetničkog sektora, konkretnim koracima koje crnogorski preduzetnici mogu preduzeti, kao i ulozi lokalne samouprave u tim procesima.

Učesnici panela bili su i Jovan Mirković iz Fondacije za promovisanje nauke PRONA, Đuro Kutlača iz Instituta “Mihajlo Pupin”, direktor Zagrebačkog inovacionog centra (ZICER), Frane Šesnić, a moderator Matija Miljanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...