fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFormirano Koordinaciono tijelo za praćenje sezone

Formirano Koordinaciono tijelo za praćenje sezone

Podgorica, (MINA) – Savjet za turizam, u cilju efikasnog praćenja odvijanja turističke sezone i preduzimanja mjera za prevazilaženje izazova, formirao je Koordinaciono tijelo za praćenje sezone, na čijem je čelu ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Na današnjoj sjednici Savjeta za turizam, konstatovano je da turistički pokazatelji u prvom kvartalu ove godine značajno premašuju podatke iz rekordne prošle godine što, uz činjenicu da su aktivnosti na pripremi špica ovogodišnje sezone realizovane ili se realizuju u skladu sa planom, ukazuje da će ovo biti veoma uspješna turistička godina.

„U cilju efikasnog praćenja odvijanja turističke sezone i preduzimanja mjera za prevazilaženje izazova, posebno tokom predstojećeg špica turističke sezone, Savjet je formirao Koordinaciono tijelo za praćenje sezone na čijem je čelu Radulović“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u prva tri mjeseca ove godine Crnu Goru je posjetilo oko 166,63 hiljade turista, što je 38,15 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Registrovano je oko 645,63 hiljada turističkih noćenja, 22,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Kako je saopšteno, podaci o turističkom prometu, koji evidentiraju lokalne turističke organizacije, pokazuju povećanje od prosječno 15,33 odsto u prve 23 sedmice ove godine, zaključno sa 14. junom, u odnosu na isti period prošle godine.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije