fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFormirana radna grupa za pripremu radne verzije Nacrta zakona o kripto imovini

Formirana radna grupa za pripremu radne verzije Nacrta zakona o kripto imovini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet za finansijsku stabilnost formirao je danas radnu grupu za pripremu radne verzije Nacrta zakona o kripto imovini.

“U cilju uređenja oblasti kripto imovine, odnosno obezbjeđivanja regulatornog okvira za obavljanje poslova povezanih sa ovom vrstom imovine, Savjet je na sjednici formirao radnu grupu koja ima zadatak da pripremi radnu verziju Nacrta zakona o kripto imovini”, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Radom tima koordiniraće CBCG, dok su, uz predstavnike te institucije, članovi radne grupe još i predstavnici Ministarstva finansija, Komisije za tržište kapitala i Agencije za nadzor osiguranja.

“Za pripremu ovog zakonskog teksta CBCG i Ministarstvo finansija su obezbijedili tehničku pomoć Svjetske banke (SB)“, dodaje se u saopštenju.

Sjednicom Savjeta predsjedavao je guverner CBCG, Radoje Žugić.

Sjednici su prisustvovali članovi Savjeta – ministar finansija Aleksandar Damjanović, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević i predsjednik Komisije za tržište kapitala, Zoran Đikanović. Po pozivu, sjednici Savjeta prisustvovao je direktor Fonda za zaštitu depozita, Vojin Vlahović.

Damjanović je informisao članove Savjeta o najvažnijim elementima budžeta za narednu godinu, ističući da nedostajuća sredstva iznose oko 700 miliona EUR.

„U cilju obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžetskih obaveza u ovoj godini i kreiranja fiskalnih rezervi za narednu godinu, na današnj sjednici su razmatrane mogućnosti zaduživanja države na domaćem finansijskom tržištu“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...