fbpx
NaslovnicaGlavna vijestFaktoringom do nedostajućih sredstava za mikro i mala preduzeća

Faktoringom do nedostajućih sredstava za mikro i mala preduzeća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Financial Solutions (FS) nudi mogućnost finansiranja mikro i malih preduzeća putem faktoring aranžmana, što je, prema riječima njenih predstavnika, odlična prilika za te firme da na efikasan način dođu do nedostajućih sredstava.

Izvršni direktor FS-a, Ilija Ivanović, kazao je da trenutno na tržištu mikro i mala preduzeća imaju dosta poteškoća u obezbjeđivanju redovnog finansiranja iz prostog razloga što nemaju dovoljno dugu istoriju uspješnog poslovanja iza sebe.

„S tim u vezi, mi u FS-u vjerujemo da naš faktoring proizvod i finansiranje putem njega može predstavljati odličnu priliku za te kompanije da na jedan brz i efikasan način dođu do nedostajućih sredstava za održavanje svoje likvidnosti“, rekao je Ivanović agenciji Mina-business.

Iz FS-a su objasnili da ukoliko mikro ili malo preduzeće ima dobar proizvod i dobrog kupca za taj proizvod, Financial Solutions može omogućiti da kompanija brzo i lako dođe do potrebnih sredstava.

“Faktoring je finansijski instrument koji kroz otkup potraživanja pospješuje likvidnost i finansijsku stabilnost kompanije. On postaje sve veća potreba današnjeg načina poslovanja jer obezbjeđuje nesmetanu likvidnost bez dodatnog zaduživanja”, naveli su iz FS-a.

Iz FS-a su saopštili da je pandemija izazvana koronavirusom poremetila privrede razvijenih zemalja pa ni crnogorska privreda nije imuna.

“Nedostatak finansijskih sredstava i nelikvidnost dovode do većeg broja kreditnih zahtjeva namijenjenih očuvanju održivosti poslovanja. Kako male i mlade kompanije ne zadovoljavaju uslove za kreditno zaduživanje faktoring je odlično rješenje za pospješivanje i širenje njihovog poslovanja”, saopštili su iz FS-a.

Ivanović je kazao da je posljednjih godina niz globalnih kriza pogodilo i crnogorsko društvo i ekonomiju i donijelo velike izazove za sva preduzeća u Crnoj Gori, a posebno za mikro segment kojem u uslovima krize je dodatno otežana dostupnost izvorima finansiranja.

„Mi u FS-u smo, vjerujući da dobar dio tih kompanija iz mikro segmenta imaju svoju budućnost i neki interesantan potencijal za rast i razvoj, kreirali ponudu za te kompanije koja im može omogućiti da kroz faktoring aranžmane dođu do likvidnih sredstava i na taj način osiguraju svoje poslovanje“, objasnio je Ivanović.

Sva ta sredstva kroz aranžmane sa FS-om im, kako je kazao, mogu biti dostupna u najkraćem mogućem roku do 24 sata.

U FS-u smatraju da su mikro i mala preduzeća u dovoljnoj mjeri spremna da odgovore na izazove kojih je svake godine sve više, da su izuzetno motivisana, spremna na rad i napredovanje.

“Nerijetko su u pitanju i porodične kompanije ili ortakluci, što daje dodatni motiv da njihov mali biznis uspije i razvije se, a FS im može biti značajna podrška”, zaključili su iz kompanije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije