fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvropa sad osim zarada povećala i poresku disciplinu

Evropa sad osim zarada povećala i poresku disciplinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Usvojene reforme kroz program Evropa sad bilježe pozitivne rezultate i, osim povećanih zarada, uticale su na povećanje poreske discipline, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje implementacije tog programa.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, kazao je da je programom Evropa sad postignut zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana.

“Zadovoljstvo mi je što možemo da konstatujemo da je uspješnost programa zabilježena kod svih državnih organa i strateških partnera, Unije poslodavaca, dva reprezentativna sindikata i Privredne komore”, rekao je Milatović, koji je predsjedavao sjednicom.

On je naveo da je veoma značajno i to što imaju brojne pokazatelje koji nedvosmisleno ukazuju na povećanu poresku discipline.

Predstavnici Uprave prihoda i carina predstavili su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, po kojima je evidentirano znatno uvećanje pristiglih IOPPD obrazaca.

“To je jasan pokazatelj povećane poreske discipline obveznika i poštovanja zakonskih propisa koji se odnose na ovu oblast”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Iz Uprave za inspekcijske poslove naveli su da su sve neophodne institucionalne i administrativne kapacitete usmjerili na strogu kontrolu izvršavanja zakonskih obaveza, te da su inspektori rada svakodnevno na terenu.

Prema ocjenama prisutnih, odlična međuresorna saradnja u značajnoj mjeri doprinosi samoj implementaciji programa Evropa sad koji premašuje sva očekivanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije