fbpx
18 C
Podgorica
September 26, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano devet prijava

Evidentirano devet prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano devet prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Kako je navedeno, račune ne izdaju šlep službe u Budvi, Adjur Company iz Danilovgrada, Max plus u Podgorici, prodavnica Top Dom u Ulcinju i kozmetički salon u Baru. Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

U proceduri je i prijava da Vila Feri u Kotoru radi na crno, ne prijavljuje smještaj, ne izdaje fiskalne račune i blokira pristup javnom parkingu.

Građani su se žalili na nelegalnu naplatu parkinga, konzumiranje duvanskih proizvoda u lokalu Piazza u Nikšiću, kao i korišćenje službenih vozila u privatne svrhe.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

damjanović

Damjanović: Biće teško definisati budžet za narednu godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija Aleksandar Damjanović očekuje da će parlament jednoglasno usvojiti rebalans...