fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 35 prijava

Evidentirano 35 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 35 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava i ove sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

Kako je navedeno, račune ne izdaju pekare Viva i Finesa, ordinacija Dr Jovović, neimenovani kozmetički salon, Pub 084, kafe bar Atelje i Lovac, Gejming pab, Max 3, Hemp Zone Montenegro, balon za fudbal kod Trgovinske škole i katoličke crkve u Podgorici, Gradska pivnica u Mojkovcu, kafić Novi Nautiilus u Herceg Novom, mehaničarska radnja u Bijelom Polju, picerija Prava stvar u Danilovgradu i Dom zdravlja u Tivtu.

Evidentirane su i prijave da STP Company u Podgorici i apartmani Krgušić u Tivtu ne prijavljuju zaposlene, Good Food u Budvi prodaje hranu sumnjivog porijekla, Security Montenegro u Podgorici radi na crno, Veritas u Bijelom Polju ne uvažava garanciju za prodati proizvod, kao i da Opština Berane zaključuje veliki broj ugovora o radu za radna mjesta koja su sistematizovana.

Građani su se žalili i na nelegalno izdavanje soba strancima u Podgorici, buku i glasnu muziku u kafićima Đir i Sangria u Herceg Novom, različite cijene proizvoda na rafovima i kasi u marketu Voli u Bijelom Polju, kao i da Akademija Best Montenegro iz Podgorice obavlja obuke bez licence Ministarstva prosvjete.

Građani su se žalili i na nepoštovanje uredbe Vlade o prodaji peleta kod proizvođača, preduzeća Pelengić iz Bijelog Polja, po cijeni od 269 EUR, već za 320 EUR po toni, kao i na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu.

Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije