fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirane četiri prijave

Evidentirane četiri prijave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane četiri pritužbe, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Građani su se žalili da je kod diskonta Helada u Budvi postavljena rampa na državnoj imovini, nakon čega tu mogu da se parkiraju samo gosti jednog privatnog smještaja.

„Molim nadležne da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i uklone nelegalno postavljenu rampu“, navodi se u prijavi.

Evidentirana je i prijava da je trotoar ispred hotela Rivijera u Petrovcu konstantno zauzet, a ponekad i čitava ulica, te da je nepravilnost više puta prijavljivana Komunalnoj policiji.

Građani su se žalili ne neobezbijeđeno gradilište hotela Rivijera u Petrovcu i nesavjesno odlaganje otpada u Podgorici.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije