fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirane 64 pritužbe

Evidentirane 64 pritužbe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice su evidentirane 64 pritužbe, koje su se uglavnom odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, ali i na kršenje epidemioloških mjera u noćnim klubovima.

Na osnovu evidentiranih pritužbi nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da se fiskalni računi ne izdaju u hotelima Podgorica u Podgorici i Beograd u Budvi, Soobe kidsu u Nikšiću, podgoričkom Magic beautyju, kozmetičkom salonu Madmasele i Bakinoj baklavi, barskoj cvjećari Kaktus i fast food caffeu Obala, kafiću Regina u Pljevljima, Corona u Baru, Olimpik u Budvi, brzoj hrani Papilon u Bečićima, mesari Babić u Herceg Novom, turističkoj agenciji Antlantix u Rafailovićima i prodavnici u Bijelom Polju čije ime nije navedeno.

Fiskalni računi se ne izdaju ni u podgoričkim marketima N&O i Liona, Red taksiju, neimenovanom frizerskom i kozmetičkom salonu u tom gradu, kao i Renoll auto servisu.

Prema evidentiranim prijavama, fiskalni računi se ne izdaju na plažama Ploče u Budvi, Zmijica u Herceg Novom, Aloha i Hils u Ulcinju, plažnom baru Perazića do, Madeiri na Jazu, kao i ni na parkingu u Čanju i Buljarici.

Evidentirane su i pritužbe da se u diskoteci Omnia i klubovima Ambiente i Perla u Budvi krše epidemiološke mjere, kao i da se posjetiocima ne traže PCR testovi, niti potvrde o vakcinaciji.

Građani su se u više navrata žalili da kineska prodavnica Zou Taicun u Baru ima pun magacin neocarinjene robe, da ne izdaje račune i ne dozvoljava reklamaciju robe, dok Semi market u Bijelom Polju radi na crno. Evidentirane su i prijave na nehigijenske uslove u restoranu Cvijo i hotelu Sato u Baru.

Evidentirana je pritužba da plažni bar El Presidente u Herceg Novom nije ispoštovao obavezu da dio plaže bude bez plažnog mobilijara, ne izdaje fiskalne račune i nema spasioca, dok su u hrani restorana Venus u Ulcinju navodno nađene bubašvabe, a u motelu Tara MB na Žabljaku primijećeni glodari.

Građani su se žalili na zapušteno stepenište koje vodi prema frizerskim salonima Elite i Acctuele u Baru, kao i na preduzeće Avacom Network u Tivtu zbog neadekvatnog odnosa prema pripravnicima.

Evidentirane su i prijave zbog nepropisnog parkiranja, neprijavljenih radnika u kineskim buticima u Baru, rada nekvalifikovane maserke i izlivanja guste pjene u priobalnom području Dobrih Voda.

Građani su se žalili i da marketi HD Laković i Idea u Podgorici ne vraćaju tačan kusur, da prodavnica suhomesnatih proizvoda na barskoj pijaci obavlja prodaju u neodgovarajućim uslovima, kao i da auto škola „Marjanović“ u Pljevljima umanjuje broj časova obuke za kandidate.

Evidentirane su i pritužbe na nelegalnu gradnju u Ulcinju i pružanje pedikir i manikir usluga u Budvi, ali i na izdavanje neadekvatnih računa u ulcinjskom Kabanya kitesurfu.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije