fbpx
NaslovnicaGlavna vijestEPCG odobrila dodatni popust za domaćinstva

EPCG odobrila dodatni popust za domaćinstva

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) odobrio je dodatni popust od 5,5 odsto za kupce električne energije iz kategorije domaćinstva, koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Popust će se primjenjivati počev od januarskog računa.

„Tako će se, shodno odluci o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnih kupaca, domaćinstvima – članovima Zlatnog tima, koja mjesečno troše ispod 500 kilovat sati (kWh), od 1. januara do 31. decembra naredne godine obračunavati 18 odsto popusta na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga“, dodaje se u saopštenju.

foto: EPCG

Domaćinstvima iz kategorije ostale redovne platiše, sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 kWh, odobren je popust u visini od 10,5 odsto, dok će se domaćinstvima iz kategorije sve redovne platiše, sa mjesečnom potrošnjom iznad 500 kWh, od 1. januara do 31. marta obračunavati popust od 5,5 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

foto: EPCG

„Odluka Odbora direktora imala je za cilj prvenstveno zaštitu standarda naših kupaca, nakon povećanja cijene mrežnih usluga, ali i dodatnu stimulaciju manje potrošnje električne energije“, zaključili su iz EPCG.

foto: EPCG

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije