fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurašković novi direktor Regionalnog vodovoda

Đurašković novi direktor Regionalnog vodovoda

Budva, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje razriješio je dužnosti izvršnog direktora Gorana Jevrića i na njegovu funkciju imenovao Josipa Đuraškovića.

Iz Regionalnog vodovoda je saopšteno da je Odbor direktora Jevrića razriješio dužnosti iz razloga što je prekršio izvršavanje poslova i zadataka iz nadležnosti predviđenih članom 19 i 21 Statuta i jer je nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu kompaniji, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu anlize dostupnih podataka o tome da je izdašnost izvorišta Bolje sestre, iz kojeg se snabdijevaju vodom šest primorskih opština, za deceniju i po smanjena više od 80 odsto.

„Jevrić je razriješen i zato što nije preduzimao aktivnosti u skladu sa nadležnostima na osnovu podatka o smanjenju izdašnosti ispod projektovanog kapaciteta vodovoda i da to stanje predstavlja ozbiljnu opasnost, te da bi u turističkoj sezoni primorje moglo biti bez dovoljne količine vode“, navodi se u saopštenju.

Jevrić, kako se dodaje, nije adekvatno reagovao na drastičan trend pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre.

„Jevrić nije u potpunosti realizovao planirane finansijske obaveze čime je ostvario gubitak u iznosu od 198,85 hiljada EUR za prošlu godinu“, navodi se u saopštenju.

Đurašković je doktorand na Evropskom Univerzitetu U Beogradu.

Osnovne i master studije završio je na Univerzitetu u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste i master menadžera.

„U svojoj dugodišnjoj karijeri najduže je obavljao posao kao izvršni direktor Planike Montenegro Podgorica. Obavljao je poslove rukovodioca službe unutrašnje revizije, kao i pomoćnika izvršnog direktora u budvanskom Vodovodu i kanalizaciji“, dodaje se u saopštenju.

Na Univerzitetu Mediteran je bio angažovan kao ekspert iz prakse na predmetima Strateški menadžment i liderstvo.

„Učesnik je velikog broja naučnih i stručnih konferencija, a izdao je i više naučnih radova u međunarodnim časopisima iz oblasti ekonomije i menadžmenta“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...