fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐukanović: Predstavnik Vlade je odlučio da se izabere drugorangirani

Đukanović: Predstavnik Vlade je odlučio da se izabere drugorangirani

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnik Vlade u Skupštini Elektroprivrede (EPCG) je odlučio da za revizora bude izabrana firma koja je imala manje bodova na rang listi koju je Odbor sastavio, saopštio je predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović.

Vijesti pišu da je predstavnik Vlade Admir Šahmanović iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Revizorska kuća HLB Mont Audit podnijela je krivičnu prijavu protiv EPCG Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnji da je nezakonito izabran revizor BDO da obavi usluge revizije finansijskih izvještaja te državne energetske kompanije za prošlu godinu.

U prijavi, u koju su Vijesti imale uvid, navedeno je da je 11. maja prošle godine objavljen tender za izbor revizora, kao i da su nakon toga rangirane dvije ponude revizorskog društva BDO i konzorcijuma revizorskih kompanije HLB Mont Audit i banjalučke Grant Thornton. Oni su dio međunarodne revizorske grupe HLB iz Londona.

Od tada Skupština akcionara EPCG je za prvorangiranu izabrala ponudu BDO iako je imala manje bodova, a nakon dugog žalbenog postupka taj tender je poništen i trebao je biti vraćen na ponovni postupak. Međutim, EPCG je zakazala Skupštinu akcionara za 28. jun na kojoj razmatra izvještaje sa mišljenjem revizora BDO.

Đukanović je u Bojama jutra na TV Vijesti kazao da oni moraju da imaju Skupštinu do 30. juna.

On je okrivio Vijesti koje su prenijele informaciju da je podnešena krivična prijava jer treba u petak da dočekaju ugledne goste iz te oblasti, a da će ih sad gledati kao sumnijiva lica.

Na pitanje zašto EPCG nije odgovorila na pitanja Vijesti tim povodom, Đukanović je odgovorio da su to službe koje rade svoj posao.

“Sad ćemo da vidimo zbog čega oni nijesu odgovorili na to pitanje”, dodao je Đukanović.

On je kazao i da je pisanje Vijesti politički motivisano i najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv urednika Vijesti i da očekuje sankcije.

Đukanović je kazao da će predložiti da urade dvije revizije i da se izabere novi za ovu godinu, a navodi da im predstavnik Vlade nije obrazložio odluku, te da nijesu bili zadovoljni radom BDO.

“Skupština EPCG je ustvari predstavnik Vlade. Jedan predstavnik, kad on podigne ruku, to je 98 odsto glasova”, tvrdi Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije