fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Do petka smjena direktora u Rudniku uglja i CEDIS-u

Đukanović: Do petka smjena direktora u Rudniku uglja i CEDIS-u

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) do kraja sedmice će promijeniti upravne odbore u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) i Rudniku uglja, potvrdio je predsjednik borda direktora elektroenergetske kompanije, Milutin Đukanović.

“Članove borda direktora u CEDIS-u i Rudniku uglja bira bord direktora EPCG. U četvrtak ćemo promijeniti odbor direktora CEDIS-a, a u petak odbor direktora Rudnika uglja”, kazao je Đukanović za Dan.

On nije želio da kaže ko će biti novi članovi borda direktora u CEDIS-u i Rudniku uglja, firmama čiji je EPCG stopostotni vlasnik.

Odbor direktora, nakon što se registruje u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), može da razriješi izvršne direktore i imenuje nove u tim dvjema kompanijama.

Trenutno su u bordu direktora CEDIS-a predsjednik tog tijela Miodrag Čanović, Marko Radulović, Slavoljub Popadić, Emil Đokić i Zoran Đukanović, koji obavlja i funkciju izvršnog direktora kompanije.

U Rudniku uglja je predsjednik borda Aleksandar Mitrović, dok su članovi tog tijela Vlade Milinković, Zoran Gospić, Nataša Marković i Branislav Pejović. Izvršni direktor kompanije je Slavoljub Popadić.

Raspodjelom mjesta po dubini, mjesto izvršnog direktora Rudnika treba da pripadne Demokratskom frontu (DF), a CEDIS-a Demokratama.

Najozbiljniji kandidat za izvršnog direktora Rudnika je predsjednik Opštinskog odbora Nove u Pljevljima, Milan Lekić. Po struci je rudarski inženjer.

Članovi borda u Rudniku uglja, prema nezvaničnim informacijama, trebalo bi da budu predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) u Pljevljima Budo Tanjević, Dušan Janjušević zaposlen u Rudniku uglja ispred Demokrata, dok za jedno mjesto konkurišu u ime PzP-a Darko Gazdić i u ime DF-a Slavica Batizić.

U bordu će biti pet članova. Preostala dva mjesta, sudeći po dosadašnjoj raspodjeli mjesta u Elektroprivredi i drugim državnim kompanijama, trebalo bi da pripadnu Građanskom pokretu (GP) URA i premijeru Zdravku Krivokapiću.

Za izvršnog direktora CEDIS-a prošle sedmice se spominjalo ime člana predsjedništva Demokrata, Vladimira Čađenovića.

Promjene u kompanijama u eneregetskom sektoru počele su od 16. marta, kada je imenovan novi Odbor direktora Elektoprivrede u kojem su Milutin Đukanović, Mirjana Čizmović, Rajko Radusinović, Aleksandar Dožić, Nenad Marković, Milun Božović i Jovan Radošević.

Osim Rudnika i CEDIS-a, novi bord direktora EPCG planira promjene i u firmi Crnogorska berza električne energije.

Da bi u toj firmi došlo do promjene u upravljačkoj strukturi, potrebno je da Vlada prvo promijeni upravljački kadar u Crnogorskom operatoru tržišta električne energije (COTEE). Naime, EPCG, COTEE i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) imaju po jednog člana upravnog odbora u Crnogorskoj berzi električne energije.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...