fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDPS: Riječ o pravu po osnovu beneficiranog staža a ne prinudi

DPS: Riječ o pravu po osnovu beneficiranog staža a ne prinudi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U prelaznim i završnim odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju propisano je ostvarenje prava osiguranika kome se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem po principu najpovoljnijeg statusa zaposlenih, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U DPS-u su naveli da to jasno ukazuje da je riječ isključivo o pravu po osnovu beneficiranog staža, a ne o prinudi prema hiljadama građana koji su izloženi represiji Demokratskog fronta (DF) i ostatka vladajuće većine.

„Posebno, imajući u vidu da se prisilnim penzionisanjem porodični prihodi obespravljenih građana drastično umanjuju, a oni kao građani ponižavaju, pa je pokušaj DF-a da bezočno kršenje prava građana opravda navodnim usaglašavanjem Zakona o radu sa Zakonom o PIO nastavak ponižavanja ovih građana, ali i čitave crnogorske javnosti“, navodi se u saopštenju.

U DPS-u su rekli da tako bijednim izgovorom lideri DF-a pokušavaju da sakriju svoj očigledni politički cilj, a to je smjena glavnog specijalnog tužioca, koji ih krivično goni za teška krivična djela.

„To što u strahu od presude i osvetničkom žaru, opijeni vlašću žrtvuju hiljade građana, to ih se očigledno uopšte ne tiče“, zaključuje se saopštenju.

Najčitanije