fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDozvola za gradnju prve faze vodovoda

Dozvola za gradnju prve faze vodovoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju prve faze snabdijevanja vodom prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljare, od Smokovca do Mateševa.

U rješenju se navodi da se prva faza sastoji od izgradnje cjevovoda sa priključnim šahtovima u katastarskim opštinama Rogami, Đurkovići, Mrke, Blizna, Bioče, Klopot, Pelev Brijeg, Lutovo, Duške, Lijeva Rijeka, Lopate i Trebješica u opštini Podgorica, kao i Jabuka i Mateševo u opštini Kolašin, u skladu sa Detaljnim prostornim planom (DPP) autoputa, piše Pobjeda

Iz Monteputa su listu ranije saopštili da će radovi na vodosnabdijevanju auto-puta biti izvedeni kao naknadni iz rezervisane okvirne sume od deset odsto vrijednosti ugovora za te namjene. Naknadni radovi su i elektrifikacija prioritetne dionice, kao i izgradnja pristupnog puta u Smokovcu, kao dijela buduće petlje.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, krajem prošle godine je saopštio da je Vlada u finalnim pregovorima za potpisivanje aneksa ugovora sa kineskom kompanijom China Road Bridge Corporation (CRBC) za naknadne radove.

Gradnja 41 kilometar dugačke prioritetne dionica auto-puta počela je 11. maja 2015. godine, a trebalo je da bude završena u maju ove. Radovi će, kako je najavljeno, ipak biti završeni prije proljeća 2020.

Najčitanije