fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDostavljena sugestija u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o lukama

Dostavljena sugestija u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o lukama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvu saobraćaja i pomorstva dostavljena je jedna sugestija u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o lukama da bi luku Zelenika trebalo kategorisati kao otvorenu za međunarodni saobraćaj.

Sugestiju je, nakon isteka roka za konsultaciije zainteresovane javnosti, Ministarstvu dostavio Jovan Moric, koji je ocijenio da luka Zelenika ima velike potencijale za razvoj kruzing turizma.

„Naime, korišćenje luke Zelenika ne samo kao alternative luci Kotor u slučaju lošeg vremena, donio bi dodatni prihod i doprinio sigurnosti plovidbe kroz Bokokotorski zaliv, pružio sigurno sidrište najvećim kruzerima, kao i otvorio nova radna mjesta kako u samoj luci, tako i u pratećim djealtnostima“, navodi se u sugestiji.

Obrađivač zakona je odgovorio da Zakon o lukama, kao sistemski zakon, neće bliže određivati pojedinačne luke prema vrsti pomorskog saobraćaja, namjeni i značaju, već će luke, kao i do sada, a nakon utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova, posebnom odlukom, određivati Vlada.

Postupak konsultacija je trajao 15 dana od objavljivanja javnog poziva na internet stranici Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministarstvo je 22. februara uputilo javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima da se uključe u početnu fazu pripreme Nacrta zakona o lukama i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije