fbpx
19.9 C
Podgorica
September 29, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessDolazak BIG CEE grupe važan za dalji razvoj Podgorice

Dolazak BIG CEE grupe važan za dalji razvoj Podgorice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ulazak izraelske BIG CEE grupe na crnogorsko tržište, koja je novi vlasnik šoping mola Delta city, veoma je značajan za dalji razvoj Podgorice, saopštio je gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković.

On je na otvaranju šoping centra Big Fashion, kazao da je u Podgoricu stigao veliki međunarodni brend.

„Kompanija BIG je u proteklih šest mjeseci u kupovinu nekretnina investirala preko 150 miliona EUR, što dovoljno govori o tome koliko vjeruju u Podgoricu i Crnu Goru, kao i o njihovoj viziji razvoja našeg grada i njihove kompanije. Posebno mi je drago zbog toga što će njihova investicija omogućiti otvaranje 300 radnih mjesta u dogledno vrijeme“, kazao je Vuković.

Vuković, kako je saopšteno iz PG Biroa, smatra da je to veliki dan za sve.

„Neki će dobiti nove brendove uskoro na ovom mjestu, neki šansu da rade, a svi mi skupa i kao grad i kao država dobijamo puno. Ja ovo smatram još jednim vrijednim doprinosom unapređenju jednih sjajnih odnosa između Izraela i Crne Gore i mi ćemo kao gradska uprava biti dobri domaćini našim prijateljima iz Izraela“, poručio je Vuković.

On je naveo da će ove godine Crnu Goru posjetiti preko 50 hiljada turista iz ove države, što dovoljno govori o tome da se oni lijepo i bezbjedno osjećaju kod nas.

Poznata izraelska kompanija širom centralne i istočne Evrope, posjeduje preko 60 velikih tržnih centara i njena tržišna vrijednost je preko 3,5 milijarde EUR.

Pored mola Delta city, kompanija BIG je, tokom proteklih šest mjeseci, postala vlasnik City Mall-a i Capital Plaze.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije