fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDogovoreno okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova

Dogovoreno okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović i predsjednik 4iG Grupe, Gellert Jaszai potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i dogovorili okončanje međusobnih sudskih postupaka i sporova naslijeđenih akvizicijom kompanije One Crna Gora, provajdera mobilnih usluga.

Abazović je kazao da, iako je sporazum potpisan na obostrano zadovoljstvo, ovo je situacija u kojoj je Crna Gora ostvarila veći benefit, dok su istovremeno stvoreni uslovi koji će učiniti da građani dobiju kvalitet usluge kao u Evropskoj uniji.

“Potpisivanjem Memoranduma sa grupom 4iG regulisani su odnosi kojim su za Crnu Goru sačuvane destine miliona EUR”, rekao je Abazović.

On je naveo da prisutnost te renomirane kompanije u regionu i državi znači nove tehnologije, viši stepen sajber bezbjednosti i digitalizaciju javne uprave te izrazio očekivanje da je ovo samo prvi u nizu sporazuma koji će biti potpisan sa kompanijom kakva je 4iG.

Jaszai je, nakon ceremonije potpisivanja, kazao da Memorandum o razumijevanju koji su potpisali predstavlja prvi korak dugoročne saradnje koja može osigurati aktivnu ulogu u digitalnom razvoju Crne Gore i posljedično povećanje ekonomske i društvene konkurentnosti.

„Naše kompetencije i iskustvo stečeno u ICT sektoru daju nam mogućnost da na više nivoa podržimo ubrzanje digitalizacije u Crnoj Gori, od IT rješenja za javne usluge do telekomunikacionih usluga za stanovništvo i poslovne korisnike“, rekao je Jászai.

Memorandum o razumijevanju, kako je saopšteno iz Vlade, naglašava važnost telekomunikacija, a posebno sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u društvenom i ekonomskom razvoju Crne Gore, kao i značajan potencijal digitalizacije i ekonomije zasnovane na tehnologiji u svrhu unapređenja održivog ekonomskog rasta.

Saradnjom bi takođe, kako se dodaje, mogli biti obuhvaćeni razvoj infrastrukture i široko distribuiranje inovativnih rješenja.

“Kako bi se postigli ciljevi postavljeni u Strategiji digitalne transformacije Crne Gore od prošle do 2026. godine, saradnjom se može doći do rješenja u sektorima privrede, telekomunikacija i digitalizacije”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...