fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDogovoreno konkretizovanje saradnje na poljima od obostranog interesa

Dogovoreno konkretizovanje saradnje na poljima od obostranog interesa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U fokusu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija je stvaranje povoljnih uslova i podsticajnih mjera za privlačenje digitalnih nomada, razvoj i udruživanje snaga ICT i javnog sektora, ocijenila je resorna ministarka, Tamara Srzentić.

Ona je na sastanku sa državnom sekretarkom u kabinetu predsjednika Vlade Slovenije Polonom Rifelj kazala da je proces digitalne transformacije potrebno voditi uz osnaživanje profesionalaca i afirmaciju ljudskih resursa.

Na zajedničkom sastanku bilo je, kako je saopšteno iz Ministarstva, riječi o razvoju digitalizacije u funkciji ekonomije, posebno u dijelu privlačenja digitalnih nomada i razvoju i udruživanju snaga ICT i javnog sektora, kao i planu razvoja lokalnog ICT tržišta.

„Ministarstvo će biti posvećeno i razvoju lokalnog ICT tržišta, i u tom smislu iskustvo Slovenije nam je veoma dragocjeno. Proces digitalne transformacije potrebno je voditi uz osnaživanje profesionalaca i afirmaciju i njegovanje ljudskih resursa“, kazala je Srzentić.

Rifelj je kazala da je zadovoljna povodom posjete Srzentić, a na sastanku su predstavljeni projekti u okviru podsticanja digitalne ekonomije u praksi Slovenije.

Dogovoreno je konkretizovanje saradnje na poljima od obostranog interesa.

Srzentić se, tokom zvanične posjete Sloveniji, sastala i sa ministrom kulture Vaskom Simonitijem.

Ona je informisala sagovornika o pripremi prve Medijske strategije u Crnoj Gori, unapređenju medijskih zakona, kao i operativnom uspostavljanju Fonda za medijski pluralizam.

Simoniti je predstavio aktivnosti u oblasti medija, koje se dominantno oslanjaju na pripremu ključnih propisa, i to Zakona o medijima, Zakona o javnom servisu, kao i Zakona o audio vizuelnim medijskim uslugama.

On je kazao da Fond za medijski pluralizam u Sloveniji već godinama funkcioniše, te istakao da će sa Crnom Gorom podijeliti dobra iskustva u tom segmentu.

Sagovornici su ocijenili da je za borbu protiv govora mržnje i dezinformacija veoma važno razvijati medijsku pismenost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...