fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim učesnicima

Dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim učesnicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nagrade i priznanja najuspješnijim učesnicima Festivala informatičkih dostignuća Infofest dodijeljene su u petak u Budvi u okviru te manifestacije.

Iz Ministarstva javne uprave saopšteno je da je priznanje za inovativnost rješenja u okviru instant-payment sistema prezentovanog na Infofestu pripalo kompaniji Payten.

„Za razvoj platforme zasnovane na vještačkoj inteligenciji dodijeljeno je priznanje kompaniji Microsoft“, navodi se u saopštenju.

Posebno priznanje za primjenu elektronskih servisa u poštanskom saobraćaju na primjeru elektronskog pisma i vremenskog pečata pripalo je Pošti Crne Gore.

Za projekat Digitalizacija državne uprave- softversko rješenje za inspekcijski nadzor posebno priznanje za kvalitet IT rješenja pripalo je kompaniji Enetel.

„Kompaniji Čikom informatički inženjering dodijeljeno je priznanje za atraktivnost i primjerenost primjene ICT u povećanju dostupnosti kulturno-istorijskih vrijednosti, kroz primjer Kanli kule“, dodaje se u saopštenju.

Specijalno priznanje pripalo je kompaniji Atos IT Solutions & Services, za sudski informacioni sistem Ministarstva pravde Crne Gore, predstavljen u prezentaciji Od vizije do efikasnog sudskog sistema u pet koraka.

Za najatraktivniju prezentaciju realizovanu u programu Infofest proglašena je Digitalna transformacija i rad sa e-dokumentima kompanije Nextsense.

„Nagrada za najbolji autorski rad u okviru regionalne naučno-stručne konferencije Infofest-Pulse 2019, dodijeljena je autorima Zariji Miliću i Tripu Matijeviću za rad Roboti (RPA) u bankarstvu“, rekli su iz Ministarstva.

Nagrada za najbolje projektno rješenje prezentirano na Infofestu pripala je kompaniji Crnogorski Telekom za projekat IPification: sigurna autentifikacija korisnika.

Nagrade i priznanja uručio je generalni direktor za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost Ministarstva javne uprave, Dušan Polović.

Najčitanije