fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobre odnose oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom

Dobre odnose oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Azerbejdžan odlične političke bilateralne odnose mogu dodatno oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom i većim brojem investicija u turizam, energetiku i infrastrukturu, ocijenili su premijer Duško Marković i ambasador te države, Eldar Hasanov.

„Crna Gora je napravila ogroman iskorak u sveukupnom napretku. Već dvije godine smo članica NATO-a, daleko smo odmakli u pregovorima sa EU i snažno smo posvećeni ekonomskom rastu i pitanjima razvoja“, kazao je Marković.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio na važne ekonomske parametre – stopu rasta od 4,9 odsto u prošloj godini, konstatno povećanje prihoda, rast broja zaposlenih za 12 hiljada i smanjenje nezaposlenosti od šest odsto.

On je poručio da je prošle godine rasla i industrija.

Hasanov je naveo da su azerbejdžanski investitori zainteresovani za nove investicije u turističke rizorte, kao i u projekte jačanja infrastrukture.

Na sastanku je razgovarano i o najvećoj investiciji iz Azerbejdžana, projektu Portonovi, koji se realizuje u Kumboru i koji će, kako je ocijenjeno, dati novi kvalitet turističkoj ponudi Crne Gore.

Hasanov je posebno pozitivnim ocijenio stabilnost i sigurnost u Crnoj Gori i pohvalio njenu konstruktivnu ulogu u regionu.

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru