fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobitak kompanija MNSE10 indeksa 22,17 miliona EUR

Dobitak kompanija MNSE10 indeksa 22,17 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, njih deset, ostvarile su u trećem kvartalu neto dobitak od 22,17 miliona EUR, što je 99,56 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Montenegroberze.

Neto rezultat deset kompanija koje ulaze u sastav indeksa MNSE10 iznosio je u istom periodu prošle godine 11,11 miliona EUR.

Najveću apsolutnu neto dobit za devet mjeseci ove godine ostvarili su Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) od 13,98 miliona EUR i Jugopetrol od 4,91 milion EUR.

U odnosu na uporedne podatke za isti period prošle godine, najveće procentualno povećanje neto rezultata bilježe Jugopetrol i Crnogorski Telekom, u iznosu od 119,03 odsto odnosno 110,32 odsto.

Od deset kompanija gubitak je zabilježila samo Port of Adria 2,33 miliona.

Montenegroberza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat, i zaradu po akciji deset kompanija koje čine indeks MNSE10.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju trećeg kvartala iznosili su 486,58 miliona EUR, što je oko 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Rast poslovnih prihoda bilježe Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera 278,02 odsto, Jugopetrol 76,49 odsto i CGES 36,11 odsto.

Zarada po akciji zabilježena je kod osam kompanija, a najveća je kod, Jugopetrola, Poslovno-logističkog centra Morača i CGES-a.

U odnosu na isti prošlogodišnji period, na dan 30. septembar ove godine indeks MNSE10 bilježi rast od 21,25 odsto i ostvaruje vrijednost od 795,3 procentna poena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Skupština Crne Gore

Forum generalnih sekretara parlamenata u Budvi

Podgorica, (MINA) – Forum generalnih sekretara parlamenata, kojem će prisustvovati generalni sekretari skupština država...