fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo kraja mjeseca podnijeti IOPPO obrazac

Do kraja mjeseca podnijeti IOPPO obrazac

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina pozvala je poreske obveznike da do kraja februara podnesu izvještaj o uplaćenom porezu po odbitku za isplaćene prihode (IOPPO) za prethodnu godinu.

Iz Uprave su podsjetili poreske obveznike da su u skladu sa Zakonom o porezu na dobit pravnih lica i Pravilnikom o obliku i sadržini izvještaja o obračunatom i plaćenom porezu po odbitku na prihode koje ostvari rezidentno i nerezidentno preduzeće obveznici poreza po odbitku dužni da Upravi podnesu IOPPO obrazac.

“Izvještaj u formi IOPPO obrasca podnosi se do kraja februara tekuće godine za prethodnu godinu, a u nastojanju da ispunjavanje poreskih obaveza učini jednostavnijim, Uprava prihoda i carina uvela je servis za slanje istog elektronskim putem preko portala ePrijava”, navodi se u saopštenju.

IOPPO obrazac, kako su podsjetili, podnosi ovlašćena osoba poreskog obveznika isključivo uz posjedovanje digitalnog certifikata.

“Pomoć pri korišćenju elektronskih servisa Uprave prihoda i carina može se dobiti od Odsjeka za elektronske prijave, i to putem e-mail adrese [email protected] ili telefona 020 448 -223, 020 448-158, 020 658-084 i 067 618-603”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...