fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDanas CBCG Fintek konferencija u Podgorici

Danas CBCG Fintek konferencija u Podgorici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodna CBCG Fintek konferencija na temu Uloga finteka u demokratizaciji finansijskog okruženja biće danas održana u Podgorici.

Konferenciju, koja će biti održana u hotelu Hilton, organizuje Centralna banka (CBCG) u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka (UBCG).

Konferenciju će uvodnim izlaganjima otvoriti guverner CBCG, Radoje Žugić, ministar finansija Aleksandar Damjanović i šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Remon Zakaria.

„Ove godine, CBCG Fintek konferencija, druga po redu, biće prilika da o najnovijim dostignućima u oblasti finteka, kao i izazovima u toj oblasti razgovaraju eksperti iz centralnih banaka Holandije, Belgije, Gruzije, međunarodnih fintek kompanija iz Velike Britanije, Izraela, EBRD, kompanije Mastercard, kao i crnogorskog bankarskog i ICT sektora“, navodi se u saopštenju.

Tokom konferencije će biti otvoren i finalni dio drugog CBCG Fintek Hakatona, predstavljanjem pet rješenja koja su nakon predselekcije prošla u finale.

„Imena pobjednika hakatona, koji se ove godine održava na temu Upoznaj svog klijenta – jednostavno i sigurno biće objavljena u nedjelju“, rekli su iz CBCG.

Događaj se može pratiti i preko Facebook stranice i Youtube kanala CBCG, kao i preko zoom platforme.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...