fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐaković: Abazović pomagao Institutu i Željezari

Đaković: Abazović pomagao Institutu i Željezari

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnička prava bila su u fokusu interesovanja vlade Dritana Abazovića, kao i očuvanje državnih kompanija koje su godinama uništavane, saopštio je funkcioner Građanskog pokreta URA, Milan Đaković.

“Imenujući dominantno kadar 30-ogodišnjeg režima, kojima je zadatak da čeprkaju po dokumentaciji Abazovićeve vlade, pritom čuvajući sve tajne vlada Mila Đukanovića, Duška Markovića i Igora Lukšića, došli su do podatka da je Abazović pomagao Institut “Simo Milošević” i Željezaru Nikšić, hvala im na tome. To samo potvrđuje da su radnička prava bila u fokusu interesovanja Abazovićeve vlade, kao i očuvanje državnih kompanija koje su godinama uništavane”, naveo je Đaković u odgovoru poslaniku pokreta Evropa sad, Tonćiju Janoviću.

Đaković je naveo da je Abazovićeva vlada, odličnom ekonomskom, domaćinskom i socijalnom politikom, konstatno uvećavala državnu imovinu, pa tako i u slučaju Željezare Nikšić, koja je kupljena za 20 miliona EUR, iako je, kako je dodao, njena vrijednost procijenjena na preko 60 miliona EUR, pritom brinući o statusu 229 radnika i njihovih porodica.

On je dodao da je nakon izjave Janovića jasno da su on i premijer Milojko Spajić tada bili u prilici da rješavaju njihov status, da bi sve radnike ostavili na ulici.

Đaković je kazao da su dugovi u Institutu gomilani i tokom mandata Spajića kao ministra finansija, da je Pokret Evropa sad do skoro motivisao radnike na štrajk, a da ih je sada ostavio na cjedilu i ne obraća više pažnju na njih.

“Kada je riječ o troškovima za službena putovanja, pozivamo vas da objavite dosadašnje troškove 44. Vlade u te svrhe, sa posebnim osvrtom na troškove puta premijera Spajića u Strazbur. Sigurni smo da će se građani nakon uvida u te podatke uvjeriti u kontradiktornost izjava najnetransparentnije vlade od sticanja nezavisnosti i vladajućeg pokreta Evropa sad”, zaključio je Đaković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije