fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDaju podršku ženskom preduzetništvu

Daju podršku ženskom preduzetništvu

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Opština Danilovgrad raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta za podršku ženskom preduzetništvu, koji će biti otvoren do 24. novembra.

Sredstva se dodjeljuju za biznis, poslovne ideje, ženama preduzetnicama i preduzećima u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor.

Sredstva za podsticanje osnivanja i razvoja poslovanja dodjeljuju se preduzećima odnosno preduzetnicama sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Opštine Danilovgrad, koje će se i realizovati u tom gradu.

Ukupan iznos budžetom opredijeljenih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iznosi deset hiljada EUR.

Sredstva se raspodjeljuju za biznis planove koji doprinose ostvarivanju utvrđenih ciljeva u strateškim dokumentima, programima i planovima Opštine, a kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj opštine, razvoj poljoprivrede, organske proizvodnje, lova i ribolova i turizma i daje doprinos očuvanju životne sredine i kulturne baštine.

Jedno preduzeće, odnosno preduzetnica, mogu konkurisati sa najviše dva biznis plana, a može biti podržan samo jedan.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 30 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu.

Prijava se predaje u zapečaćenoj koverti na pisarnici Opštine Danilovgrad.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...