fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora predstavljena kao Dragulj Jadrana u australijanskom magazinu

Crna Gora predstavljena kao Dragulj Jadrana u australijanskom magazinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora predstavljena je kao atraktivna destinacija na osam stranica u jednom od najuticajnijih australijanskih magazina koji je specijalizovan za putovanja, Luxury Travel, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Članak pod nazivom Dragulj Jadrana, koji potpisuje novinarka Belinda Craigie rezultat je studijske posjete NTO i predstavlja značajan korak ka unapređenju međunarodne vidljivosti i promociji Crne Gore među australijanskom publikom.

“Sa impresivnim fotografijama Bokokotorskog zaliva i sjevera naše zemlje, ovaj članak nudi čitaocima uvid u mnoge aspekte turističke ponude Crne Gore, s posebnim fokusom na prirodne ljepote, kulturu i odlične hotelske kapacitete”, navodi se u saopštenju.

Craigie u ovom članku navodi da je apsolutno oduševljena Crnom Gorom i da je vrlo teško opisati pejzaže koji nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

“Za crnogorske prejzaže nijedan epitet ne može biti pretjeran. Visoke planine koje se susreću sa blistavim Jadranskim morem bude osjećaj strahopoštovanja. Herceg Novi, Tivat i Kotor prepuni su divnih mjesta, istorije, kulture, ali posjeduju i odličnu luksuznu ponudu“, navela je Craigie.

U članku se ističe da je put do Kotora preko Njeguša jedan od puteva koji pruža najljepši prizor.

“ Impozantne krečnjačke planine skoro izgledaju kao da su naslikane: njihovi mekani, praškasti tonovi su u suprotnosti sa njihovim grubim formacijama i mirnom vodom zaliva. Vidim lokalce kako sjede ispred kafića na rivi, i razmišljam da bi to moglo biti jedno od najveličanstvenijih mjesta na svijetu na kojem možete pijuckati jutarnju kafu“, navodi se u članku.

Osvrćući se na bogato kulturno nasljeđe Crne Gore, autorka tog članka piše da bogata istorija čini destinaciju atraktivnom i jedinstvenom.

„Istorija, drevna i moderna, imala ogroman uticaj na arhitekturu, kulturu i tradiciju – čineći je fascinantnom na svakom koraku“, zaključila je Craigie.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije