fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora mjesto gdje se razlike spajaju u neponovljiv mozaik uživanja

Crna Gora mjesto gdje se razlike spajaju u neponovljiv mozaik uživanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO), pripremilo video spot putem kojeg su strani ambasadori, kroz priču o mozaiku i bogatstvu različitosti, prenijeli snažnu poruku o potencijalima Crne Gore.

Iz Ministarstva su kazali da se stapanje raznorodnih prirodnih, istorijskih, kulturnih i umjetničkih djelića u jedan mozaik, koji Crna Gora jeste, čini kao jako primamljiv poziv svima, posebno onima koji teže ispunjenom, dinamičnom i nezaboravnom odmoru.

“Dragulj čije bogatstvo je oslikano na cijeloj teritoriji, istorijski inspirativno područje i ljudi koji su vrijednost sama za sebe, neki su od utisaka koje su strani ambasadori izrazili govoreći o posebnom osjećaju i doživljaju koji stiču tokom boravka u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Iz Minisarstva su kazali da je, vjerujući u snagu njihovih riječi, posebno zbog profesionalnog iskustva koje se često odnosi na cijeli svijet, pripremljen video spot u kojem je kroz priču o mozaiku i bogatstvu različitosti prenesena snažna poruka o potencijalima Crne Gore.

“Negdje tokom sezone, u kotorskom zalivu, čuo sam djevojčicu od 12 ili 13 godina kako svojim roditeljima govori ‘Plivamo među planinama’. Mislim da je to sjajno zapažanje koje se odnosi na Crnu Goru”, rekao je ambasador Rusije Vladislav Maslennikov.

Ambasador Rumunije, Mateij Viorel Ardeleanu, kazao je kako će Crna Gora uskoro postati novi dragulj Evropske unije (EU), a ambasador Kine, Liu Jin, govorio je o jednom od najznačajnijih turističkih motiva za kineske turiste – Mostu na Tari.

Prema njegovim riječima, osim što je nezaobilazno mjesto koje posjećuju, Most na Tari je u Kini jako popularan, toliko da je prikazan u Pekingu u stanici metroa, a skulptura od leda u obliku ovog arhitektonskog čuda izlaže se tokom godišnjeg zimskog festivala.

“Mozaik, kao centralni motiv priče oslikava indirektni, umjetnički simbol inkluzivnosti, temi kojoj se Svjetska turistička organizacija posvetila povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. U priči o mozaiku svaki ukus, boja, oblik i orjentacija čine nezamjenljive djeliće cjeline u kojoj svako ima svoje mjesto, a ujedno je poruka da turizam nije samo statistika, već da iza svake priče stoji pojedinac”, zaključuje se u saopštenju.

Video materijal dostavilo Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije