fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryCrna Gora implementira dosta projekata iz OIE

Crna Gora implementira dosta projekata iz OIE

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora implementira veliki broj projekata iz obnovljivih izvora energije (OIE), koji se ogledaju kroz izgrađene vjetroelektrane, 13 malih hidroelektrana (HE) i potpisan ugovor za najveću solarnu elektranu u Evropi, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Ona je na konferenciji za novinare, nakon Ministarskog sastanka o prelasku država Zapadnog Balkana na čistu energiju koji je održan u Podgorici, kazala da države regiona žele da se opredijele za čisti razvoj energetike i tranziciju ka čistim tehnologijama.

„Današnji sastanak je rezultirao potpisivanjem formalne izjave o podršci svih zemalja Zapadnog Balkana u implementaciji prelaska na čistu energiju koja podrazumijeva održivi razvoj u oblasti energetike, socijalnih politika i zaštiti životne sredine“, rekla je Sekulić.

Ona je navela da je Crna Gora, u prethodne dvije godine, uspjela da pređe iz oblasti koja je podrazumijevala finansijsko podsticanje izgradnje OIE na tržišno poslovanje.

„Energija je neobnovljiv resurs i moramo pažljivije i organizovanije misliti o njoj“, ocijenila je Sekulić.

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, saopštio je da je dobro što čitavi region gleda u istom pravcu na izazove i rješenje tih izazova.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu