fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora da postane prestižna turistička destinacija

Crna Gora da postane prestižna turistička destinacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora bi strateškim pristupom i zajedničkim naporima mogla postati prestižna moderna turistička destinacija, čime će se obezbijediti značajan broj radnih mjesta i mnogo veći turistički promet na dobrobit zaposlenih i budžeta, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

„Skupština Crne Gore će u okviru svojih nadležnosti i radnih tijela pokazati puni angažman u doprinosu očuvanju, daljem razvoju i modernizaciji jedne od ključnih privrednih oblasti“, naveo je Bečić u čestitki povodom Svjetskog dana turizma, koji se obilježava sjutra.

On je dodao da Svjetski dan turizma Crna Gora, kao i cijeli svijet, dočekuje suočena sa krizom javnog zdravlja izazvanom pandemijom koronavirusa, koja je dovela do najvećih ograničenja međunarodnih putovanja u istoriji modernog turizma.

„Upravo u ovoj teškoj godini i nikad složenijim okolnostima, moramo odati posebno priznanje svim turističkim poslenicima na uloženom trudu u očuvanju supstance crnogorskog turizma, posebno radnih mjesta u toj oblasti, te iskazanom razumijevanju i strpljenju kroz solidaran odnos očuvanja zdravlja cijele nacije i teškoj borbi za ostvarivanje turističkog prometa“, rekao je Bečić.

On smatra da bi tu priliku trebalo iskoristiti za sagledavanje mogućnosti, kao i potencijala u što kvalitetnijoj pripremi za narednu sezonu, na području cijele države, koja obiluje prirodnim potencijalima, ali i izuzetnom kulturnom baštinom i ljudskim resursima koji su nosioci najznačajnije grane crnogorske ekonomije.

„Neka Svjetski dan turizma takođe bude poziv da još bolje upoznamo svoju zemlju, čiji svaki kutak zaslužuje ponos i pažnju građana Crne Gore“, zaključio je Bečić.

Najčitanije