fbpx
28.9 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora će biti atraktivna destinacija za turiste iz Saudijske Arabije

Crna Gora će biti atraktivna destinacija za turiste iz Saudijske Arabije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržište Saudijske Arabije ima veliki potencijal za Crnu Goru, ocijenila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković, dodajući da očekuje da će se sljedeće godine generisati veći turistički promet sa tog tržišta.

Kako je saopšteno iz NTO, uoči otvaranja linije na relaciji Rijad – Podgorica sastali su se regionalni menadžer avio kompanije Flynas Mehmed Kursad Caymaz sa saradnicima i Tripković Marković u kancelarijama NTO CG.

„Privremenim uspostavljanjem vizne liberalizacije za državljane Saudijske Arabije tokom ljetne turističke sezone omogućeno je otvaranje Crne Gore za turističko tržište Saudijske Arabije, te će niskobudžetna saudijska avio-kompanija Flynas saobraćati na relaciji Rijad-Podgorica svakog četvrtka od 28. jula do septembra tekuće godine“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Tripković Markovići i Caymaz razgovarali o predstojećim letovima, potencijalu tržišta Saudijske Arabije, ali i planovima za sledeću godinu.

Tripković Marković je, kako se navodi, iskazala zadovoljstvo povodom pokretanja direktnih letova iz Saudijske Arabije.

„Istakla je da to tržište ima veliki potencijal za Crnu Goru, te da očekuje da će se sledeće godine generisati veći turistički promet sa ovog tržišta“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je u tom kontekstu da NTO planira razne promotivne aktivnosti na tom tržištu.

Caymaz je kazao da postoji veliko interesovanje turista Saudijske Arabije kada su u pitanju destinacije poput Crne Gore.

„Napomenuo je da turisti iz Saudijske Arabije imaju odlično iskustvo sa zemljama Balkana i da su u fokusu njihovog interesovanja prirodne ljepote i netaknuta priroda“, rekao je Caymaz i dodao da vjeruje da će Crna Gora biti zanimljiva destinacija za odmor i da će jednako biti zainteresovani za sjever i primorje.

On je dodao da se nada ranijim pokretanjem novih avio linija početkom sljedeće sezone.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije