fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijene nafte blizu 86 USD

Cijene nafte blizu 86 USD

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) – Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima blizu nivoa od 86 USD, balansirajući između pada zaliha u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i nagađanja da bi se moglo odgoditi sniženje kamatnih stopa.

Na londonskom tržištu je cijena barela nakon podne bila gotovo nepromijenjena u odnosu na zatvaranje trgovine u četvrtak i iznosila je 85,78 USD. U srijedu je zaključila trgovinu u minusu 1,43 USD, prenosi SEEbiz.

Značajnijih promjena nije bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 81,07 USD. U srijedu je zaključio trgovinu u minusu 1,46 USD.

Trgovce je razočarala američka centralna banka, Federalne rezerve (Fed) napomenom da će sniziti kamatne stope tek kada bude sigurnija da se inflacija stabilno spušta prema ciljanih dva odsto.

Objava je podstakla špekulacije da bi ih mogli sniziti tek u drugoj polovini godine, a do sada se nagađalo da će ih sniziti početkom ljeta.

U četvrtak su se cijene stabilizovale budući da se fokus tržišta preusmjerio na pad zaliha u SAD-u u prošloj sedmici, dva miliona barela, prema vladinim podacima, zbog pojačanog izvoza i prerade u rafinerijama. Analitičari su procijenili da su se zadržale na nivou prethodne sedice.

Smanjile su se i zalihe benzina, 3,3 miliona barela, signalizirajući pojačanu potražnju za gorivom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, saobraćaj

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi