fbpx
16.9 C
Podgorica
September 26, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessČarter-linije otvorile nova tržišta

Čarter-linije otvorile nova tržišta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Čarter-linije nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegra su tokom ove godine ostvarile značajne rezultate i time u velikoj mjeri uticale na otvaranje novih tržišta, kao i na produžetak sezone.

Iz kompanije je saopšteno da je u periodu od aprila do septembra obavljeno preko 300 letova ka Tel Avivu, Katovicama, Jerevanu, Bratislavi, Kairu, kao i ostalim destinacijama, dok se očekuje se da će ukupno do kraja oktobra, samo u okviru čarter-letova, Air Montenegro prevesti skoro 50 hiljada putnika.

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegra, Dragana Frantov Nikolić poručila je da brojke jasno pokazuju koliko je bilo važno da se Crna Gora poveže sa novim tržištima.

Kako je kazala, Air Montenegro se u izazovnom periodu za avio-industriju brzo prilagođava novim okolnostima i usmjerava na nova tržišta.

„Proširivanje flote i iznajmljivanje aviona sa 180 sjedišta je stvorilo uslove da budemo konkurentniji sa ponudama, tako da su letovi gotovo maksimalno popunjeni. Planiramo veliki broj čartera za septembar i oktobar čime smo uticali i na produžetak turističke sezone, a posebno zadovoljstvo nam je što smo u saradnji sa partnerima uspjeli da i van perioda visoke sezone predstavimo Crnu Goru kao atraktivnu destinaciju,“ navela je Frantov Nikolić.

Prema njenim riječima, u toku su pripreme za narednu sezonu kako bi, pored postojećih, nacionalni avio-prevoznik Crnu Goru povezao i sa većim brojem novih destinacija i važnim emitivnim tržištima.

„Ukoliko se finalizuju svi započeti pregovori oko realizacije letova, imaćemo potrebu za najam dva velika aviona za narednu ljetnju sezonu” kazala je Frantov Nikolić

Računajući i redovne i čarter-linije, Air Montenegro je saobraćao na 16 destinacija i od januara ove godine do sada prevezao ukupno više od 250 hiljada putnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije