fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBulatović: Kolašin će biti magnet za nove investicije

Bulatović: Kolašin će biti magnet za nove investicije

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Završetak postojećih investicija i prvi automobil koji prođe auto-putem od Podgorice do Mateševa i Kolašina, biće magnet za nova ulaganja u grad pod Bjelasicom, koji je ove godine pogodila hotelska invazija, rekao je predsjednik kolašinske Opštine, Milosav Bato Bulatović.

“Izgradnja auto-puta je projekat koji trajno treba da poveća kvalitet života u Kolašinu. Sam tok izgradnje je donio benefite, jer je dosta naših sugrađana angažovano na gradnji. Život sa auto-putem će naš grad i građane približiti Podgorici i primorju. Sa druge strane, i Kolašin će biti bliži turistima”, rekao je Bulatović u intervjuu Dnevnim novinama.

On je dodao da će kolašinska skijališta, hoteli i ostali smještajni kapaciteti biti bliži aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Bulatović smatra da će osim turizma, investicije obuhvatiti i prerađivačke djelatnosti, prije svega preradu voća i povrća, fabrike za miječne proizvode, poljoprivredne farme, kao i prerađivačke kapacitete u oblasti drvoprerade sa finalizacijom proizvodnje.

On je dodao da će približavanje Kolašina glavnom gradu podići standarde u svim ostalim djelatnostima, od obrazovanja do kulture i sporta.

Bulatović je naveo da je Bjelasica u svim razvojnim planovima Crne Gore, sjevera i Kolašina, zauzela posebno mjesto. Sve to je dobilo impuls donošenjem Plana posebne namjene za područje Bjelasice i Komova, koji je bio pravi poziv investitorima.

“Upravo zbog toga me nije iznenadilo interesovanje za ulaganja na području Bjelasice, ni države, ni privatnih investitora. Bjelasica je takvo atraktivno područje da je jedna investicija privlačila drugu. Odnosno, ekonomska opravdanost jedne investicije bila je potvrda da treba još ulagati. Rezultat svega toga je ovogodišnja prava hotelska “invazija” na Bjelasicu, a kroz gradnju hotela, ulaže se na desetine i desetine miliona eura u najmodernije hotelske sadržaje”, saopštio je Bulatović.

On je dodao da su skijališta bili prvi koraci kojima se turistički i investiciono osvajala Bjelasica i privukla sadašnje hotelske investicije.

“Nakon Ski-centra Kolašin 1450, izgradnja Ski-centra Kolašin 1600 je bila nastavak izgradnje skijaške infrastrukture. Atraktivnost i turistička ponuda svake skijaške planine, mjeri se dužinom skijaških staza. Povezivanje skijaških staza, dva ski-centra na Bjelasici, ova planina ide ka tim standardima vrunske skijaške ponude. Sa svim tim ulaganjima, evidentno je da razvoj skijališta, omogućava i razvoj grada”, rekao je Bulatović.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...