fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBulajić sa međunarodnim partnerima o unapređenju saradnje

Bulajić sa međunarodnim partnerima o unapređenju saradnje

Podgorica, Ženeva, (MINA-BUSINESS) – Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Vladimir Bulajić, koji prisustvuje globalnom forumu Svjetske trgovinske organizacije (STO) u Ženevi, sastao se više predstavnika međunarodnih misija i organizacija relevantnih za podršku instituciji u unapređenju rada.

Bulajić je razgovarao sa predstavnikom Misije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pri STO-u, Alanom Treatom, na temu saradnje i koordinacije o unapređenju procedura i prioritetnom postupanju carinskih organa u hitnim situacijama koje mogu biti izazvane pandemijom, elementarnim nepogodama i slično.

„Zaključeno je da je ovo tema od zajedničkog interesa i da će se komunikacija nastaviti na više nivoa u cilju konkretizacije razmatranih tema“, navodi se u saopštenju UPC.

UPC
foto: UPC

Za danas su predviđeni i sastanci sa visokim predstavnicima Globalne alijanse za trgovinske olakšice i predstavnicima Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE).

Public forum, koji se održava od 12. do 15. septembra, najveći je skup u okviru STO-a, koji pruža jedinstvenu platformu zainteresovanim iz cijelog svijeta da razgovaraju o najnovijim dešavanjima u globalnoj trgovini i da predlože načine za unapređenje multilateralnog trgovinskog sistema.

„Njemačka razvoja agencija GIZ, koja je naša partnerska organizacija, pružila je podršku za učešće i organizaciju sastanaka UPC na globalnom forumu, u saradnji sa Stalnom misijom Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije