fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić: Kombinacija početka providne političke kampanje

Bojanić: Kombinacija početka providne političke kampanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iza navoda Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) o ispitivanju istraživanja nafte, stoje drugi motivi, ocijenio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, i dodao da je to kombinacija početka providne političke kampanje i ličnih frustracija pojedinaca.

On je pozvao direktoricu MANS-a, Vanju Ćalović Marković, inače predsjednicu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, da zajedno sa saradnicima posjeti Ministarstvo i zadrži se koliko god bude potrebno.

“Ministarstvo će obezbijediti kancelariju, svu dokumentaciju, stručnu pomoć, po potrebi zvaćemo i strane eksperte koje preporuče, a o čijem trošku, to moramo da dogovorimo na sjednici Vlade. Kafa i doručak su na naš račun“, naveo je Bojanić u reagovanju.

Iz MANS-a su naveli da bi Vlada trebalo da angažuje evropske eksperte i preispita ugovor o istraživanju nafte, umjesto da bez pogovora sprovodi poslove koje je zaključio bivši režim.

Bojanić je kazao da zna da iza toga stoje drugi motivi.

„Znam da je ovo kombinacija početka providne političke kampanje i ličnih frustracija pojedinaca. Posao koji mi je povjeren, uostalom kao cijeli svoj život, radiću posvećeno i pošteno. Ne pada mi na pamet da se branim od vaših besmislenih komentara, ali ću uvijek braniti ono što smatram da predstavlja interes građana Crne Gore“, rekao je Bojanić.

On je naveo da bi isto tako, prije bilo kakvog ozbiljnog odgovora na, kako je rekao, zlurado i besmisleno saopštenje NVO MANS morao upoznati sa nekoliko nepoznanica koje mu ne dozvoljavaju da se odgovorno time pozabavi.

„Volio bih da mi prvo odgovore koliko puta treba da javno saopštim da je uvid u sva dokumenta u vezi posla sa konzorcijumom Eni-Novatek dostupan javnosti, koliko puta treba da kažem da smo u Ministarstvu spremni da svima koji imaju bilo kakvu sumnju pomognemo da zajedno tražimo najbolja rješenja, koliko puta treba da podsjetim da je parlament donio odluku o ovom poslu, da će Skupština ili građani na referendumu imati posljednju riječ, kao i da će se sva dokumenta o izgradnji autoputa provjeriti, pa da gospoda iz MANS-a budu srećna i zadovoljna“, rekao je Bojanić.

Najčitanije