fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBivši radnici MA pozvali da se ponovo angažuje Zejak

Bivši radnici MA pozvali da se ponovo angažuje Zejak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Montenegro Airlinesa (MA) pozvali su nadležne da se, ukoliko postoji zakonska mogućnost, na neki način ponovo angažuje stečajnog upravnika, Sašu Zejaka, kako bi im pomogao da što prije naplate potraživanja i vrate vrijedne resurse te kompanije.

Bivši zaposleni MA su, u vezi sa medijskim pisanjima proteklih dana, naveli da je Privredni sud, od smjene Zejaka, zatvorio vrata za sve bivše radnike MA.

“Bilo kakve informacije nam više nijesu dostupne, kako o mogućnostima naplate naših potraživanja, pa do osnovnih podataka vezanih za tok stečajnog postupka Bolje reći, Privredni sud se prizemljio i ponaša se prema povjeriocima, kao da je sud u stečaju”, kazali su bivši radnici MA.

Oni su dodali da su u periodu Zejaka bili u potpunosti upoznati sa svim detaljima stečajnog postupka, kako ličnim kontaktima sa Zejakom, tako i zbog toga što je dio bivših zaposlenih bio angažovan sa njegove strane upravo na poslovima vezanim za naplatu njihovih potraživanja i podizanje sektora koji su bili profitabilni i koji su im garantovali naplatu potraživanja.

“Osnovni interesi bivših zaposlenih, kao povjerilaca, su sada dovedeni u pitanje jer ne postoji mogućnost reorganizacije, već se može zaključiti da će umjesto podizanja MA i podizanja njegove cijene na tržištu, usljediti sakaćenje imovine i bivši radnici ostati bez ičega”, rekli su bivši radnici.

Oni su naveli da će ostaviti državnim organima da u narednom periodu utvrde osnovanost uvođenja stečaja u MA.

“Čija je to bila ideja, da li je postojao bilo kakav elaborat o isplativosti uvođenja stečaja i ko je uveo stečaj u MA – odnosno iz kojih pobuda. Isto tako, moraće da se utvrdi, ko je srušio godišnji trud angažovanih zaposlenih da se imovina MA sačuva i da se uveća vrijednost stečajne mase, na korist svih”, dodaje se.

Bivši radnici su kazali da rezervni djelovi gube na vrijednosti istekom rokova, nepokretnosti se ne održavaju, dok logo MA koji je, kako tvrde, nova vazduhoplovna kompanija platila 16 hiljada EUR, je od međunarodne kuće koju je angažovao Zejak procijenjen na više od 2,5 miliona EUR, koji je trebalo da uđe u stečajnu masu i da se od toga iznosa naplate bivši zaposleni.

“Apelujemo na sve u ovoj državi, da se spasi što se spasiti može, te da se ukoliko postoji zakonska mogućnost, na neki način ponovo Zejak, kako bi pomogao i nama i drugim povjeriocima, među kojima je i država, da što prije naplatimo svoja potraživanja, a da vrijedne resurse MA iskoristimo na dobro građana i države Crne Gore”, naveli su bivši zaposleni MA.

Bivši radnici će, kako su najavili, u narednom period detaljno obavijestiti sve radnike i javnost o ustupcima koje je MA u stečaju vršio prema novoj vazduhoplovnoj kompaniji.

“Obavijestićemo ih i o tome kako je Air Montenegro činio štetu stečajnoj masi, angažovanim radnicima i povjeriocima, među kojima je i država, te o razlozima podnošenja tužbi, koje su sada osnov moguće naplate potraživanja bivših radnika”, zaključili su bivši zaposleni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije