fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBar sve atraktivnija destinacija za domaće i svjetske kompanije

Bar sve atraktivnija destinacija za domaće i svjetske kompanije

Bar, (MINA-BUSINESS) – Bar je sve atraktivnija destinacija za domaće i svjetske kompanije, sa postojanjem značajnih privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala, ocijenili su predsjednik te opštine Dušan Raičević i ambasador Austrije Karl Müller.

Müller je boravio u prvoj službenoj posjeti Opštini Bar.

“Oni su tom prilikom razgovarali o jačanju saradnje ove države sa lokalnom upravom u Baru, ali i mogućnostima konkretne saradnje kroz investicije i projekte”, navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Posebno je naglašeno postojanje značajnih privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala koje Bar može da ponudi, ali i atraktivnost Bara kao najvećeg grada na crnogorskom primorju, povezanog željeznicom, lukom i bogatog sa dvije čarobne obale – jezerskom i morskom.

Ocijenjeno je da je Bar mjesto života i grad u koji se sve više dolazi i u koji se ostaje.

“Raičević i Müller razgovarali su i o uspostavljanju saradnje sa lokalnim upravama gradova u Austriji, uvezivanju lokalne ekonomije, te snažnijem nastavku kreiranja ambijenta za razvoj biznisa u Baru koji je sve atraktivnija destinacija kako za domaće tako i svjetske kompanije”, navodi se u saopštenju.

Bar je, kako se zaključuje, prepoznat kao pouzdan partner svima u ukupnom progresu države i unapređenju kvaliteta života građana, ali i kreiranju kosmopolitskog duha i društva kroz uvezivanje različitih kultura.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije