fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAir Montenegro ključan partner crnogorskog turizma

Air Montenegro ključan partner crnogorskog turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Air Montenegro, kao nacionalna avio-kompanija, predstavlja jedan od stubova crnogorskog turizma, omogućavajući direktnu povezanost Crne Gore sa tržištima Evrope i svijeta, saopštili su njegovi predstavnici.

“Kroz našu predanost i stratešku povezanost sa značajnim destinacijama, u periodu za nama uspješno smo prevezli više od 1,35 miliona putnika, doprinoseći, ne samo povećanju turističkog prometa, već i jačanju ugleda Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije”, navodi se u saopštenju kompanije povodom Svjetskog dana turizma.

O značaju Air Montenegra za razvoj turističke privrede Crne Gore, kako su kazali, govori i broj prevezenih putnika na godišnjem nivou, koji je u konstantnom porastu.

“Nacionalni avio-prevoznik kontinuirano širi i mrežu destinacija, čime iz godine u godinu Crnu Goru povezujemo sa sve više tržišta i dovodimo rastući broj turista u našu zemlju. Prema zvaničnim podacima, avio-kompanija smo koja je ka našim aerodromima prevezla najveći broj putnika i realizovala najveći broj letova od početka tekuće godine. Od početka godine zabilježili smo rast od 2,23 odsto u broju prevezenih putnika u odnosu na isti period prošle godine, a u istom periodu smo ostvarili i porast od 6,98 odsto u broju realizovanih letova ka našim destinacijama”, precizira se u saopštenju.

Air Montenegro je ove godine saobraćao ka tržištima kao što su Azerbejdžan, Češka, Danska, Francuska, Italija, Jermenija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švajcarska i Turska, čime je dodatno obogatio ponudu avio-saobraćaja i omogućio turistima iz ovih zemalja da lakše i brže stignu do Crne Gore.

“Sa ponosom ističemo da konstantan rast broja prevezenih putnika potvrđuje povjerenje koje nam putnici ukazuju i govori o kvalitetu usluga koje pružamo. Svakodnevno radimo na unapređenju naše ponude i povećanju broja destinacija, čime doprinosimo daljem razvoju turizma i ekonomije Crne Gore”, poručili su iz Air Montenegra.

Osim važne uloge u povezivanju Crne Gore sa svijetom, promociji zemlje kao atraktivne turističke destinacije i multiimplikatorskom efektom na privredni razvoj države, Air Montenegro, kako su naveli, kroz saradnju sa lokalnim turističkim agencijama, hotelima i organizacijama, ima važnu ulogu u podršci i razvoju lokalnih inicijativa koje obogaćuju turističku ponudu zemlje.

“Ostajemo posvećeni daljoj modernizaciji i širenju naših usluga, s ciljem da Crnu Goru pozicioniramo kao vodeću destinaciju na međunarodnoj turističkoj mapi tokom cijele godine”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost domaćin Splitu, Mornar gost Crvene zvezde

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija i Mornar Barskog zlata nastaviće sjutra takmičenje u...