fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAerodromi naložili MA iseljenje iz hangara

Aerodromi naložili MA iseljenje iz hangara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore naložili su Montenegro Airlinesu iseljenje iz hangara, jer više nemaju avion koji bi na tom mjestu održavali, saopšteno je iz Aerodroma.

Iz Aerodroma su naveli da su u procesu regulisanja imovinsko-pravnih odnosa sa svim subjektima koji su uzimali u zakup, ili su po bilo kom osnovu koristili zemljište u vlasništvu države, a kojim upravljaju.

“Aerodromi Crne Gore su naložili iseljenje Montenegro Airlinesu iz hangara kog smo im, kako je precizirano ugovorom, izdavali u zakup radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani – obavljanje vazdušnog saobraćaja, što oni više nijesu”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ugovorom je precizirano da se zemljište daje u zakup radi postavljanja hangara, u cilju održavanja vazduhoplova.

“Ugovorom je definisan i način raskida, sva prava i obaveze, kao i činjenica da imaju pravo na zakup samo radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani, što više nijesu”, kazali su iz Aerodroma.

Oni su podsjetili da je zemljište kojim upravljaju državna imovina, i naveli da isključivo sprovode Odluke Vlade, u funkciji Osnivača.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije