fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAerodromi Crne Gore ne analiziraju poslovanje Air Montenegra

Aerodromi Crne Gore ne analiziraju poslovanje Air Montenegra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore ne analiziraju poslovanje državne kompanije Air Montenegro, niti odlučuju o njenoj sudbini, saopštili su njihovi predstavnici.

Oni su kazali da izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski nema, niti ima namjeru da dobije ovlašćenja da o toj kompaniji i za njihov račun pregovara sa bilo kim.

„On se time ne bavi. Bavi se isključivo poslom iz svoje nadležnosti, na profesionalan i uspješan način i stara se o razvoju naše kompanije“, rekli su agenciji Mina-business iz Aerodroma Crne Gore.

Vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric je u svojoj kolumni na avio-portalu Zamaaero naveo da postoji inicijativa da Air Astana preuzme Air Montenegro i da je vodi Jandreoski i njegov tim.

“Nakon što su ozbiljno procijenili da Air Montenegro nema perspektive kao samostalno preduzeće, a krenuvši od racionalne premise da Crna Gora treba nacionalnog prevoznika, Aerodromi Crne Gore su krenuli sa promišljanjem ko bi bio dobar strateški partner koji bi osigurao opstanak Air Montenegra na druge staze”, naveo je Šćuric.

On je ocijenio da je jasno da Air Montenegro nije samoodrživa kompanija i da je tlači ogromna sezonalnost, vrlo kratka sezona, malo tržište, naročito zimi, te ogromna konkurencija velikih igrača.

Šćuric je napisao da je jedina realna opcija za Air Montenegro upravo Air Astana.

“Ona bi donijela uštede kroz sinergiju, ona bi omogućila kompaniji nove avione i to odmah, ona ima novaca, ona treba hub u Evropi radi malog broja linija prema Evropi, ona bi omogućila odlične konekcije na istok Crnoj Gori, ona bi omogućila Air Montenegru daleko više linija nego što ima potencijala. Da sam ja vlast u Crnoj Gori objeručke bih prihvatio ovu inicijativu Aerodroma Crne Gore i učinio bih sve u svojoj moći da ostvarim ovaj deal. I više od toga”, zaključio je Šćuric.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije