fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAdvokati još nijesu dobili optužnicu

Advokati još nijesu dobili optužnicu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Advokati Goran Rodić, Siniša Gazivoda i Marija Radulović saopštili su da još nijesu dobili optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), kojom se terete za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare i još jednom ponovili da nijesu ništa nezakonito radili.

Oni su u zajedničkom saopštenju naveli da o podignutoj optužnici imaju saznanja iz medija, jer je još nijesu dobili.

“Odmah na početku istrage, u ljeto 2017. godine, pred tužiocem smo iznijeli detaljnu odbranu i dali sve tražene podatke i informacije u vezi sa poslovnim odnosom koji smo imali sa kompanijom A2A. Prvo su nas optuživali da smo podstrekavali Italijane na davanje mita tužiocu, a sada nas optužuju za pokušaj prevare”, poručili su advokati.

SDT je podiglo optužnicu protiv Rodića, Gazivode i Radulović, kojima se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare. Oni se terete da su čelnicima italijanske kompanije A2A, koja je upravljala Elektroprivredom (EPCG), tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istragama protiv te strane firme.

U saopštenju se navodi da je nesporna činjenica da se kompanija A2A odmah oglasila navodeći da je njihov poslovni odnos sa kancelarijom advokata imao isključivo svrhu primanja pravnog savjeta, da je sproveden potpuno u skladu sa propisima Crne Gore, Italije i međunarodnim propisima i da su bilo koji drugi navod ili interpretacija tog pravnog posla apsolutno bez osnova.

“Isto to su kasnije ponovili i predstavnici kompanije A2A koji su u istrazi saslušani u svojstvu svjedoka. Kako na početku istrage, tako i danas, kategorički negiramo neosnovane optužbe tužilaštva, jer u poslovnom odnosu sa A2A nijesmo ništa nezakonito radili”, zaključili su advokati.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...