fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović pokazao dokaz u vezi vjetroelektrane Možura

Abazović pokazao dokaz u vezi vjetroelektrane Možura

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Lider koalicije Crno na bijelo, Dritan Abazović, pokazao je danas dokument koji je Vlada tadašnjeg premijera Mila Đukanovića potpisala sa kompanijom Fersa u vezi sa vjetroelektranom Možura, iako je špansko preduzeće osam mjeseci ranije taj posao prodala drugoj firmi.

“Evo krunskog dokaza da je ugovor oko Možure ništavan. Vladimir Kavarić potpisao je ugovor sa Fersom u oktobru 2015. godine, a Fersa je taj posao prodala Cifidexu u februaru iste godine, znači osam mjeseci ranije. Na taj način počinjeno je krivično djelo i ugovor mora postati ništavan“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

On je dodao da Vrhovni (VDT) i Specijalni državni tužilac (SDT) nemaju šta više da istražuju.

„Stvar je jasna, moraju privesti Đukanovića”, poručio je Abazović.

On je naveo da je sve jasno, odnosno da je tadašnji ministar ekonomije Vladimir Kavarić potpisao ugovor sa firmom koja nije uopšte imala posao, sa ciljem da se sakrije sporna kompanija Cifidex.

„Međutim, papiri su neumoljivi. Evo revizorskog izvještaja Ferse, tu jasno stoji, crno na bijelo, da su posao prodali 12. februara 2015. Ali ni to nije sve, tužilaštvo ako hoće može preuzeti papire od nas, pa će vidjeti još jednu prevaru. Otkrili smo i to da u ugovoru između Cifidexa i International Clean Energy Limited stoji da Cifidex nema zaposlenih. Zamislite to, posao od 115 miliona kupuje firma bez zaposlenog. Kakav skandal”, rekao je Abazović.

On je dodao da tu nije kraj.

“Evo dokaza da je Adriatic Capit Advisory, tim ugovorom dobila mjesečnu naknadu od 40 hiljada EUR za konsultatske usluge. Tražimo da dostave fakture da vidimo šta su radili za taj novac, kakve su te usluge. Otkrili smo da ta kompanija kupuje nekretnine u Porto Montenegru i to tik uz parcelu sina Brana Gvozdenovića koji vodi firmu Iron Investment. Dakle, izvlače novac iz Možure da bi investirali u nekretnine“, saopštio je Abazović.

On je kazao da građani preko računa za struju plaćaju enormno bogaćenje povezanih osoba, koje su u „orbiti Branimira Gvozdenovića i Mila Đukanovića“.

Abazović je naveo da je zbog malverzacija oko Možure ubijena novinarka na Malti, dok su građani Crne Gore oštećeni za 115 miliona EUR.

“Tražimo da VDT uhapsi odgovorne i poništi ugovor. Na taj način ćemo vratiti Možuru u vlasništvo države, a u budžetu sačuvati novac svih građana. Ako to ne uradi, biće jasno da su i Ivica Stanković i njegova ekipa dio korupcionaške mreže ili se plaše da kažu istinu”, zaključio je Abazović.

Najčitanije