fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Očekujem još više investicija iz Turske u Crnu Goru

Abazović: Očekujem još više investicija iz Turske u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora sa rekordnim stranim prihodovanjem pokazala je da ostaje otvorena za sve zdrave investicije, rekao je premijer Dritan Abzović dodajući da u narednom period očekuje još više turskih investicija.

Iz Abazovićevog kabineta saopšteno je da su on i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na radnoj večeri razgovarali sa predstavnicima biznis zajednice o daljoj privrednoj saradnji Crne Gore i Turske.

Kako se dodaje, Abazović i Adžić predstavili su potencijale za dalje ulaganje u Crnu Goru sa fokusom na razvoj u oblasti energetike, zasnovane na održivom razvoju, turizmu, saobraćaju i poljoprivredi.

“U tom smislu, premijer je naglasio da u narednom periodu očekuje još više turskih investicija, ponavljajući da je država sa rekordnim stranim prihodovanjem pokazala da ostaje otvorena za sve zdrave investicije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom sastanka konstatovano da su Crna Gora i Turska dvije prijateljske države koje svoju saradnju zasnivaju u brojnim oblastima i koje će u narednom periodu nastaviti da šire i unapređuju odnose koje su od značaja za građane obje zemlje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...