fbpx
4.9 C
Podgorica
January 29, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Očekujem da do 1. februara svi radnici Željezare budu zaposleni

Abazović: Očekujem da do 1. februara svi radnici Željezare budu zaposleni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović saopštio je da očekuje da do 1. februara bude okončan proces zapošljavanja radnika nikšićke Željezare.

On je danas razgovarao sa predstavnicima nekadašnjih radnika Željezare, a tokom sastanka sumirani su utisci povodom učinjenog u dosadašnjem procesu kupovine tog preduzeća.

Elektroprivreda (EPCG) i turska kompanija Tosyali zaključile su krajem prošle godine ugovor o kupovini imovine Željezare po cijeni od 20 miliona EUR.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, čestitao radnicima na istrajnoj borbi i naglasio da su oni najzaslužniji za očuvanje Željezare.

On je naveo da je izuzetno srećan jer se kompletira kupovina Željezare, napominjući da se u takav ishod vjerovalo od početka.

„Predstavnici radnika iskazali su zahvalnost i zadovoljstvo postignutim i naveli da očekuju u najskorijem periodu okončanje procesa zapošljavanja svih radnika u novoformiranu firmu EPCG – Željezara Nikšić“, navodi se u saopšenju.

Abazović je saopštio da je biznis plan usvojen i da je njime predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica – Solari, Podkonstrukcija, Кonstrukcija i druge, kao i da je projektovano da se zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa biznis planom, odnosno potrebama proizvodnje.

Na sastanku se razgovaralo i o završnom procesu preuzimanja Željezare, uz konstataciju da je prva tranša od 15 miliona EUR po ugovoru uplaćena, dok bi druga rata, vrijedna pet miliona EUR, trebalo da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda i remi kadetkinja u Zagrebu

Podgorica, (MINA) - Ženska kadetska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu i remi drugog takmičarskog...